Youth Sailing Curaçao (YSCO)

YSCO logoYSCO is sinds de oprichting in 2001 enorm gegroeid in het aantal jeugdzeilers dat vaart in Optimisten en Lasers op het Spaanse Water van Curaçao. Op dit moment bestaat de club uit 60 leden tussen de 6 en 18 jaar.

Vanwege de gunstige weersomstandigheden op het eiland organiseert YSCO het hele jaar door, vijf dagen in de week, lessen en trainingen op verschillende niveaus. Van beginnende zeilers die les krijgen in polyethyleen Optimisten van de club tot wedstrijdzeilers op hoog niveau in de Optimist en de Laser.

Bij de vereniging kunnen verschillende officiële diploma’s worden gehaald voor jeugdzeilen I en II. Deze diploma’s zijn vergelijkbaar met CWO jeugdzeilen I, II en III in Nederland. Nadat de basis met het behalen van de diploma’s is gelegd, kunnen kinderen ervoor kiezen om verder opgeleid te worden in het wedstrijdzeilen.

De topzeilers van de vereniging trainen 2 of 3 keer in de week en zijn inmiddels internationaal aan hun zeil-carrière aan het timmeren. Deze zeilers nemen regelmatig deel aan grote internationale wedstrijden waaronder: de Dutch Youth Regatta maar ook de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen in Ecuador, Gulf Coast Championship in Texas, Sint Maarten regatta, Sunfish Youth Worlds in Cartagena, ISAF Worlds in Nieuw Zeeland, Orange Bowl Regatta Miami. Prestaties zijn over het algemeen zeer goed en veelbelovend.

Naast de lessen en het trainen voor de wedstrijden in het buitenland wordt er ook veel aandacht besteed aan de sfeer binnen de vereniging. Het plezier in de sport staat bovenaan, van daaruit komt de motivatie om wedstrijden te varen. Er worden ook verschillende activiteiten en wedstrijden vanuit de vereniging georganiseerd waaronder het maanzeilen, speurtochten, starterskampen, en het zeilkamp op Klein Curaçao.

Meer informatie over Youth Sailing Curaçao: www.ysco.org

Logo-NPJ
                                                           facebook-button-32x32 twitter-button-32x32
logo maxs column s

button-zeilscholen

button-verenigingen

© 2013 NPJ - Design EQworks