Watersportvereniging Binnenmaas

logo wsv binnenmaas
WSV Binnenmaas ligt aan de Binnenmaas te Mijnsheerenland in het prachtige natuurgebied van de Hoeksche Waard. Jeugdzeilopleiding en jeugdwedstrijdzeilen zijn speerpuntactiviteiten binnen de vereniging.

Er wordt fanatiek wordt gezeild in de klassen: Optimist, Splash, Laser, RS-Feva, Valk, Centaur, Randmeer en Yngling. De vereniging telt ruim 600 leden en 140 ligplaatsen en is in 2006 ontstaan uit een fusie tussen Wwv de Strikhoek in Westmaas en WSV Eeuwes in Mijnsheerenland. Beide verenigingen hadden al een florerende groep jeugdzeilers en organiseerden al veel evenementen samen, waaronder het jaarlijkse jeugdzeilkamp.

WSV Binnenmaas geeft jeugdinstructie aan meer dan 60 zeilers, die zeilen in de Optimist, Splash, Laser of RS-Feva zeilklassen. Het afgelopen jaar is er in het nationale wedstrijdcircuit begeleiding gegeven aan 27 Optimist zeilers en 8 RS-Feva zeilers. De zeilers leren eerst zeilen via het CWO-systeem waarna de meeste zeilers doorstromen richting het wedstrijdzeilen.

Het zeilseizoen bestaat uit 4 zaterdagen voorjaarstrainingen, 20 zaterdagen zeiltrainingen en 4 zaterdagen najaarstraining. Daarnaast organiseert de Jeugdinstructie verschillende evenementen zoals een Pinkstertraining, een groot zeilkamp en veel wedstrijden. Het zeilkamp is altijd op een andere locatie dan de Binnenmaas en er doen veel zeilers vanuit de hele regio aan mee.

Er is een grote groep wedstrijdzeilers in de Optimist, die alle wedstrijden in de regio af gaan en ook steeds meer landelijke wedstrijden zeilen waaronder de Dutch Youth Regatta en de United4 wedstrijden.

In de Splash hebben wij jaren lang een groep zeer succesvolle zeilers opgeleid, waaronder de huidig Wereldkampioen Splash, Sam Peeks, die ook Jeugdwereldkampioen in de Yngling is geworden, hij zeilt al vanaf zijn 6e bij de verenging. Alle trainers die bij de vereniging les geven komen uit de eigen kweekvijver.

Meer informatie is te vinden op: www.wsvbinnenmaas.nl of op de jeugdwebsite www.j4u-web.nl
Logo-NPJ
                                                           facebook-button-32x32 twitter-button-32x32
logo maxs column s

button-zeilscholen

button-verenigingen

© 2013 NPJ - Design EQworks