Zeiltrainers en coaches

Welke wensen en ergernissen leven er ten aanzien van de ontwikkeling en voortgang in de jeugdzeilsport? Het NPJ bestuur heeft een rondgang gemaakt langs de verschillende klassenorganisaties om te inventariseren wat er zoal speelt aan de bestuurstafels van de klassenorganisaties, verenigingen en zeilscholen.

Maar ook sporters, ouders en begeleiders zijn geraadpleegd. Al deze organisaties en mensen hebben dagelijks met praktijk te maken en bieden de onontbeerlijke basis voor de taakstelling van het NPJ.
'Er is een te kort aan kwalitatieve trainers en begeleiders' wordt unaniem genoemd en als hoogste prioriteit aangegeven. Genoeg reden om dit hoog op de agenda te zetten en te werken aan verbetering van de kwaliteit en kwantiteit van de coaches en begeleiders. Synergie en samenwerking is de basis voor het bereiken van gemeenschappelijke doelen en het besparen van kosten.

In een eerste aanzet heeft NPJ de belangrijkste jeugdtrainers van Nederland uitgenodigd om dit te ondersteunen. Zij zullen klassenorganisatie, verenigingen en zeilscholen assisteren en de instroom en begeleiding van nieuwe zeiljeugd, coaches en begeleiders stimuleren. Een selecte groep zeilscholen en zeilverenigingen zijn daarbij het eerste doel en middel.

Daarnaast wordt er door het NPJ en haar trainers gewerkt aan een community van trainers, coaches en begeleiders die zich aan de NPJ doelstellingen conformeren.
Logo-NPJ
                                                           facebook-button-32x32 twitter-button-32x32
logo maxs column s

button-zeilscholen

button-verenigingen

© 2013 NPJ - Design EQworks