Missie

Het NPJ is ontstaan omdat de initiatiefnemers al jaren signaleren dat de jeugd instroom bij verenigingen en klassenorganisaties minimaal is. Als daaraan niks wordt gedaan zal de Nederlandse zeilsport in het algemeen een zware toekomst tegemoet gaan. Alle activiteiten van het NPJ zijn er vooralsnog op gericht om nieuwe jeugd aan het wedstrijdzeilen te krijgen en daarmee de toekomst van klassenorganisaties, verenigingen en ultimo de verbreding aan de top te waarborgen.

Het is een visie gericht op de lange termijn, rendementen op korte termijn zijn mooi maar geen borging. Daarvoor is de medewerking nodig van alle betrokken partijen in de zeilsport.

Naast deze strategische visie wil het NPJ met uniformiteit en centrale inkoop aan kostenbesparing voor iedereen werken, een belangrijk zaak gezien de economische ontwikkelingen. Sponsoren zijn zeer schaars en verenigingskassen dreigen op te drogen door vergrijzing en gebrek aan instroom van nieuwe leden.

Het NPJ wil samen optrekken met alle organisaties en besturen die niet uitsluitend op zoek zijn naar korte termijn resultaten voor de eigen organisatie, maar deze lange termijnvisie met ons delen.

Carolijn Brouwer in het bestuur NPJ

Carolijn Brouwer 1 800x569Katwijk. 5 februari 2016

Één van Nederlands meest succesvolste wedstrijdzeilers ooit gaat haar internationale kennis en expertise inzetten voor de jeugdzeilsport als bestuurslid bij het NPJ.
Carolijn Brouwer nam driemaal deel aan de Olympische Spelen en tweemaal aan de Volvo Ocean Race (2001-2002) en de meest recente VOR bij Team SCA.

Maar ook zij begon met zeilen in een Optimist toen ze 10 jaar was.
Ze behaalde haar eerste grote successen in de Olympische Laser Radial klasse met als hoogtepunten winst bij het WK in 1991 en 1993. Door deze successen werd ze aangemoedigd om over te stappen naar de Europe-klasse en al vrij snel behaalde ze hierin de wereldtitels in 1996 en 1998. In 1998 werd ze ook tweede bij het wereldkampioenschap Laser Radial en won ze het Europe-onderdeel van de Kieler Woche.
Voor deze prestaties ontving ze dat jaar de belangrijkste zeilprijs ter wereld, de ISAF World Sailor of the Year Award, en de belangrijkste zeilprijs van Nederland, de Conny van Rietschoten Trofee.

“Als ik de passie die ik heb voor het zeilen, kan overbrengen op de jeugd en ze enthousiast kan maken voor het wedstrijdzeilen dan krijg ik daar een warm gevoel bij. Elk kind moet de mogelijkheid krijgen om boven zichzelf uit te stijgen en het is de taak van de huidige generatie om ze daarin te inspireren en te steunen.

Ik steun het NPJ initiatief omdat ik vind dat het onze taak is om de huidige jeugd aan te moedigen en te helpen. Om hen de mogelijkheid te geven om een goede keuze te maken met betrekking tot het zeilen en hun toekomst.
Er is in Nederland zoveel kennis, zoveel talent en zoveel toewijding. Als het NPJ alle betrokkenen in de zeilsport met de juiste instelling tot elkaar kan krijgen en de juiste condities voor talentontwikkeling kan bieden, dan kan dat alleen maar leiden tot succes!”

Logo-NPJ
                                                           facebook-button-32x32 twitter-button-32x32
logo maxs column s

button-zeilscholen

button-verenigingen

© 2013 NPJ - Design EQworks