Missie

Het NPJ is ontstaan omdat de initiatiefnemers al jaren signaleren dat de jeugd instroom bij verenigingen en klassenorganisaties minimaal is. Als daaraan niks wordt gedaan zal de Nederlandse zeilsport in het algemeen een zware toekomst tegemoet gaan. Alle activiteiten van het NPJ zijn er vooralsnog op gericht om nieuwe jeugd aan het wedstrijdzeilen te krijgen en daarmee de toekomst van klassenorganisaties, verenigingen en ultimo de verbreding aan de top te waarborgen.

Het is een visie gericht op de lange termijn, rendementen op korte termijn zijn mooi maar geen borging. Daarvoor is de medewerking nodig van alle betrokken partijen in de zeilsport.

Naast deze strategische visie wil het NPJ met uniformiteit en centrale inkoop aan kostenbesparing voor iedereen werken, een belangrijk zaak gezien de economische ontwikkelingen. Sponsoren zijn zeer schaars en verenigingskassen dreigen op te drogen door vergrijzing en gebrek aan instroom van nieuwe leden.

Het NPJ wil samen optrekken met alle organisaties en besturen die niet uitsluitend op zoek zijn naar korte termijn resultaten voor de eigen organisatie, maar deze lange termijnvisie met ons delen.

Zeilschool Aalsmeer sluit zich aan bij het NPJ

logo zeilschool aalsmeer
151008 Aalsmeer overhandiging NPJplaquette
151008 Aalsmeer overhandiging NPJvlag
151008 Aalsmeer groepsfoto
151008 Aalsmeer 01
Tijdens de zomervakantie heeft Roeland van Vreumingen, trainer van het NPJ, op twee dinsdag avonden in Aalsmeer zo’n 40 instructeurs (!) getraind in het geven van de NPJ Basiscursus Wedstrijdzeilen. Bij deze zeilschool is het elke dinsdag in het seizoen de opleidingsavond die normaal gebruikt voor de CWO opleiding, portfolio’s schrijven en eigenvaardigheid trainen.
 
Op de eerste NPJ trainingsavond is de theorie behandeld. Hoe zeil je een wedstrijd? Wat is de baan en hoe werkt de startprocedure? En wat zijn de regelementen. Voor de instructeurs was het een leuke avond met voor velen hele nieuwe kijk op het zeilen.
 
Op de tweede avond zijn de instructeurs het water op gegaan om de theorie in de praktijk te trainen en wedstijden te varen. Na een korte voorbespreking en uitleg van de oefeningen is er gevaren in Laser Pico’s en kielboten. Bij de oefening lag de nadruk op het starten. Hoe zorg je dat je op tijd en op snelheid op de lijn bent. De eerst paar starten waren nog lastig maar het ging steeds beter, vooral de kielboten kwamen er al snel achter dat het best even duurt voor zo’n boot opgang is. Na de startoefening zijn er ook nog wedstrijden gevaren en het ging er behoorlijk fanatiek aan toe. Tijdens de laatst finish ging de zon onder en werd de vloot getrakteerd op een bijzondere fraaie zonsondergang. Bij de nabespreking werden nog veel situaties die op het water hadden plaatsgevonden besproken en was er de mogelijkheid vragen te stellen.
 
Later zijn tijdens de seizoenafsluiting nog een keer onderlinge wedstrijden georganiseerd en heeft Roeland de NPJ plaquette en vlag uitgereikt.
 
Meer informatie over de zeilschool Aalsmeer: www.zeilschool-aalsmeer.nl
Logo-NPJ
                                                           facebook-button-32x32 twitter-button-32x32
logo maxs column s

button-zeilscholen

button-verenigingen

© 2013 NPJ - Design EQworks