Missie

Het NPJ is ontstaan omdat de initiatiefnemers al jaren signaleren dat de jeugd instroom bij verenigingen en klassenorganisaties minimaal is. Als daaraan niks wordt gedaan zal de Nederlandse zeilsport in het algemeen een zware toekomst tegemoet gaan. Alle activiteiten van het NPJ zijn er vooralsnog op gericht om nieuwe jeugd aan het wedstrijdzeilen te krijgen en daarmee de toekomst van klassenorganisaties, verenigingen en ultimo de verbreding aan de top te waarborgen.

Het is een visie gericht op de lange termijn, rendementen op korte termijn zijn mooi maar geen borging. Daarvoor is de medewerking nodig van alle betrokken partijen in de zeilsport.

Naast deze strategische visie wil het NPJ met uniformiteit en centrale inkoop aan kostenbesparing voor iedereen werken, een belangrijk zaak gezien de economische ontwikkelingen. Sponsoren zijn zeer schaars en verenigingskassen dreigen op te drogen door vergrijzing en gebrek aan instroom van nieuwe leden.

Het NPJ wil samen optrekken met alle organisaties en besturen die niet uitsluitend op zoek zijn naar korte termijn resultaten voor de eigen organisatie, maar deze lange termijnvisie met ons delen.

NPJ maakt van de Open Regenbogen Dag ook voor de jeugd een topevenement!

13-09-2015 Ouderkerkerplas, Ouder-Amstel
 
NPJ openregenbogendag IMG 2426Tijdens de open dag van de Nederlandse Regenboog zeilklasse bij de Watersport vereniging Ouderkerkerplas bij Amsterdam was het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen (NPJ) te gast met een kleine versie van de Optimist on Tour.
Tijdens deze dag was daardoor voor jong en oud veel te doen.
Volwassenen konden met de schitterende Regenbogen een wedstrijd meevaren. Voor de minder nautisch geïnteresseerden stonden de nieuwste modellen van BMW klaar om te bewonderen en voor de jongeren was het NPJ aanwezig met de opleidingszeilklasse Optimist.
 
NPJ openregenbogendag 01Ook Burgemeester Mieke Blankers-Kasbergen van Ouder-Amstel heeft een aantal wedstrijden de Regenboog achter het roer gezeten. Het ging er af en toe fanatiek aan toe op de plas. Ook in de Optimisten arena stonden de gezichten soms ook op serieus, maar was het vooral ‘heel erg leuk’! Voor veel kinderen was het de eerste keer in een zeilboot en daarnaast konden ze ook nog in de kano’s stappen. Begeleid door het instructeursteam van het NPJ zijn heel wat meters gemaakt, is er veel geleerd en veel lol gemaakt. Het zeilvirus heeft bij veel kinderen duidelijk toegeslagen.
 
De wind was dit unieke evenement goed gezind en de voorspelde regen bleef uit. Na alle waterpret was er de mogelijkheid er ook om even uit te waaien op een super snelle RIB (snelle rubberboot met vaste bodem). Een bijzondere kans voor de bezoekers en de zeilers van de Watersportvereniging Ouderkerkerplas, omdat op de plas normaal niet hard gevaren mag worden.
 
NPJ openregenboogendag IMG 1152De circa 500 bezoekers, sponsoren, gastvereniging en de organisatie waren unaniem van mening dat dit een zeer geslaagde dag is geweest. Door deze positieve reacties wordt er overwogen om ook in 2016 het evenement weer te organiseren.
 
Deze Open Regenbogen Dag was niet mogelijk geweest zonder de inzet en steun van het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen, BMW Amsterdam, Magic Marine, Maritiem Center Rijnzicht, Delta Lloyd Optimist-on-Tour, Kanokay en de gastvrijheid van watersport vereniging Ouderkerker Plas.
 
Meer informatie over de co-sponsors:
www.wvop.nl
Logo-NPJ
                                                           facebook-button-32x32 twitter-button-32x32
logo maxs column s

button-zeilscholen

button-verenigingen

© 2013 NPJ - Design EQworks