Missie

Het NPJ is ontstaan omdat de initiatiefnemers al jaren signaleren dat de jeugd instroom bij verenigingen en klassenorganisaties minimaal is. Als daaraan niks wordt gedaan zal de Nederlandse zeilsport in het algemeen een zware toekomst tegemoet gaan. Alle activiteiten van het NPJ zijn er vooralsnog op gericht om nieuwe jeugd aan het wedstrijdzeilen te krijgen en daarmee de toekomst van klassenorganisaties, verenigingen en ultimo de verbreding aan de top te waarborgen.

Het is een visie gericht op de lange termijn, rendementen op korte termijn zijn mooi maar geen borging. Daarvoor is de medewerking nodig van alle betrokken partijen in de zeilsport.

Naast deze strategische visie wil het NPJ met uniformiteit en centrale inkoop aan kostenbesparing voor iedereen werken, een belangrijk zaak gezien de economische ontwikkelingen. Sponsoren zijn zeer schaars en verenigingskassen dreigen op te drogen door vergrijzing en gebrek aan instroom van nieuwe leden.

Het NPJ wil samen optrekken met alle organisaties en besturen die niet uitsluitend op zoek zijn naar korte termijn resultaten voor de eigen organisatie, maar deze lange termijnvisie met ons delen.

Delta Lloyd Optimist-on-Tour aangesloten bij het NPJ


NPJ-OOT-plaquetteMet de overhandiging van de NPJ-plaquette door de voorzitter van het NPJ, Max Blom aan Joost Zuure en Harry van der Zwan van Delta Lloyd is de Delta Lloyd Optimist On Tour (OOT) ook aangesloten bij het platform. De overhandiging vond plaats tijdens de gezellige afsluitende borrel voor alle medewerkers en betrokkenen van de OOT-2014 bij dit geweldige en succesvolle evenement dit jaar. Met de OOT zet Delta Lloyd zich in om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met de watersport en het zeilen in het bijzonder.

Het NPJ is het afgelopen jaar als partner van de Optimist On Tour meegereisd langs alle locaties. Kinderen, die de eerste kennismaking bij de leukste zeilles van Nederland gaaf vonden, konden bij de NPJ balie terecht voor meer informatie over het wedstrijdzeilen en verwijzing naar een NPJ zeilschool of NPJ vereniging in de buurt.

Delta Lloyd Optimist On Tour is ook uitgenodigd present te zijn op de NPJ-stand tijdens de HISWA RAI die plaatsvind 11 tot en met 15 maart 2015.

Meer informatie over de Optimist-on-Tour vind je hier.

Logo-NPJ
                                                           facebook-button-32x32 twitter-button-32x32
logo maxs column s

button-zeilscholen

button-verenigingen

© 2013 NPJ - Design EQworks