Missie

Het NPJ is ontstaan omdat de initiatiefnemers al jaren signaleren dat de jeugd instroom bij verenigingen en klassenorganisaties minimaal is. Als daaraan niks wordt gedaan zal de Nederlandse zeilsport in het algemeen een zware toekomst tegemoet gaan. Alle activiteiten van het NPJ zijn er vooralsnog op gericht om nieuwe jeugd aan het wedstrijdzeilen te krijgen en daarmee de toekomst van klassenorganisaties, verenigingen en ultimo de verbreding aan de top te waarborgen.

Het is een visie gericht op de lange termijn, rendementen op korte termijn zijn mooi maar geen borging. Daarvoor is de medewerking nodig van alle betrokken partijen in de zeilsport.

Naast deze strategische visie wil het NPJ met uniformiteit en centrale inkoop aan kostenbesparing voor iedereen werken, een belangrijk zaak gezien de economische ontwikkelingen. Sponsoren zijn zeer schaars en verenigingskassen dreigen op te drogen door vergrijzing en gebrek aan instroom van nieuwe leden.

Het NPJ wil samen optrekken met alle organisaties en besturen die niet uitsluitend op zoek zijn naar korte termijn resultaten voor de eigen organisatie, maar deze lange termijnvisie met ons delen.

Mijlpaal voor het NPJ. Zeilschool de Vinkeveense Plassen als 10e zeilschool aangesloten

Logo-zeilschool-vinkeveenseplassenZondag 9 november werd op zeilschool De Vinkeveense Plassen een trainingsstage georganiseerd voor instructeurs van de zeilschool. De dag starte voor 16 instructeurs met een theoriesessie over het NPJ en het wedstrijdzeilen. Tijdens de gehele dag stonden starten en het ronden van boeien centraal.
 
141111-Vinkeveen-03Na de lunch zijn de onderwerpen nog eens toegelicht. Ook konden vragen gesteld worden over de didactische kant van de instructie van het wedstrijdzeilen bij kinderen. Vervolgens was het tijd om het water op te gaan met 6 valken en 4 laser pico's.
 
Daar stond een mooi windje en ook de zon liet zich nog even zien. Verschillende oefeningen kwamen aan bod, met soms uitdagende en interessante situaties bij start en boeirondingen als gevolg. Eind van de middag werden deze situaties in een levendige discussie nog eens onder de loep genomen in de nabespreking.
 
141111-Vinkeveen-01Alle deelnemers hebben uiteindelijk een certificaat in ontvangst mogen nemen en zijn nu officieel benoemd tot beginnend NPJ wedstrijdtrainer. Met de benoeming van de instructeurs en het volgen van de trainingsstage, is zeilschool De Vinkeveense Plassen nu als 10e zeilschool aangesloten bij het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen.
 
Meer informatie over zeilschool De Vinkeveense Plassen: www.zeilschoolvinkeveen.nl
Logo-NPJ
                                                           facebook-button-32x32 twitter-button-32x32
logo maxs column s

button-zeilscholen

button-verenigingen

© 2013 NPJ - Design EQworks