Missie

Het NPJ is ontstaan omdat de initiatiefnemers al jaren signaleren dat de jeugd instroom bij verenigingen en klassenorganisaties minimaal is. Als daaraan niks wordt gedaan zal de Nederlandse zeilsport in het algemeen een zware toekomst tegemoet gaan. Alle activiteiten van het NPJ zijn er vooralsnog op gericht om nieuwe jeugd aan het wedstrijdzeilen te krijgen en daarmee de toekomst van klassenorganisaties, verenigingen en ultimo de verbreding aan de top te waarborgen.

Het is een visie gericht op de lange termijn, rendementen op korte termijn zijn mooi maar geen borging. Daarvoor is de medewerking nodig van alle betrokken partijen in de zeilsport.

Naast deze strategische visie wil het NPJ met uniformiteit en centrale inkoop aan kostenbesparing voor iedereen werken, een belangrijk zaak gezien de economische ontwikkelingen. Sponsoren zijn zeer schaars en verenigingskassen dreigen op te drogen door vergrijzing en gebrek aan instroom van nieuwe leden.

Het NPJ wil samen optrekken met alle organisaties en besturen die niet uitsluitend op zoek zijn naar korte termijn resultaten voor de eigen organisatie, maar deze lange termijnvisie met ons delen.

Watersportschool Frissen aangesloten

Roermond, 26 oktober 2014
Logo-Watersportschool-Frissen
 
In het Limburgse Roermond startte op 26 oktober de trainingsstage van het NPJ voor (aankomend) instructeurs van Watersportschool Frissen. Voor negen deelnemers begon de dag met een introductie over het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen en een theoretische sessie over het wedstrijdzeilen.
 
Frissen-01Na een goede lunch en een potje volleybal was iedereen opgewarmd en klaar om het water op te gaan. Daar werd de theorie meteen in de praktijk toegepast. De nadruk lag vooral op het starten van een wedstrijd en het ronden van boeien. Er zijn ook een aantal onderlinge wedstrijden gevaren met een Laser Bahia, twee Laser Pico's en vier Laser Radials.
Het starten en boeironden stond centraal in de training.
Iedereen kon terugkijken op een leerzame dag waar veel situaties in de nabespreking nog eens onder de loep werden genomen. Alle deelnemers kregen een certificaat waarmee zij officieel benoemd zijn tot beginnend NPJ wedstrijdtrainer.
 
De dag is afgesloten met de overdracht van de NPJ-plaquette en de NPJ-vlag. Hiermee is Watersportschool Frissen nu officieel als 9e zeilschool aangesloten bij het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen.
 
Meer informatie over Watersportschool Frissen: www.watersportschool.nl
Logo-NPJ
                                                           facebook-button-32x32 twitter-button-32x32
logo maxs column s

button-zeilscholen

button-verenigingen

© 2013 NPJ - Design EQworks