Missie

Het NPJ is ontstaan omdat de initiatiefnemers al jaren signaleren dat de jeugd instroom bij verenigingen en klassenorganisaties minimaal is. Als daaraan niks wordt gedaan zal de Nederlandse zeilsport in het algemeen een zware toekomst tegemoet gaan. Alle activiteiten van het NPJ zijn er vooralsnog op gericht om nieuwe jeugd aan het wedstrijdzeilen te krijgen en daarmee de toekomst van klassenorganisaties, verenigingen en ultimo de verbreding aan de top te waarborgen.

Het is een visie gericht op de lange termijn, rendementen op korte termijn zijn mooi maar geen borging. Daarvoor is de medewerking nodig van alle betrokken partijen in de zeilsport.

Naast deze strategische visie wil het NPJ met uniformiteit en centrale inkoop aan kostenbesparing voor iedereen werken, een belangrijk zaak gezien de economische ontwikkelingen. Sponsoren zijn zeer schaars en verenigingskassen dreigen op te drogen door vergrijzing en gebrek aan instroom van nieuwe leden.

Het NPJ wil samen optrekken met alle organisaties en besturen die niet uitsluitend op zoek zijn naar korte termijn resultaten voor de eigen organisatie, maar deze lange termijnvisie met ons delen.

Zeilschool Aquavitesse aangesloten

Aquavitesse logo28 september 2014, Bruinisse

Op 28 september heeft het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen een trainingsstage georganiseerd voor 7 instructeurs van zeilschool Aquavitesse.

Aquavitesse-groepsfotoDe dag is gestart met een presentatie over de achtergrond van het NPJ en theorie van het wedstrijdzeilen. Hier kwamen voornamelijk onderwerpen als starten en boeironding aan de orde. Het grootste deel van de groep had al wedstrijdervaring, dus kon er meteen ook al aandacht besteed worden aan tactiek tijdens de wedstrijden.

Na een lunch zakte de wind er helaas helemaal uit. Toch is de groep in 4 valken het water op gegaan in de hoop dat er buiten een betere wind stond. Na een tijdje rond gedobberd te hebben, kwam er zoals voorspeld een goede wind opzetten en kon gestart worden met de watertraining.

Aquavitesse-zeilen-03De wedstrijdjes eindigden steeds met wisselende resultaten. Dit zorgde voor nog meer competitiegevoel bij de instructeurs. Een keer laatste worden kon, maar dan wel de wedstrijd daarna weer pieken! Een gate bij de onderboei maakte het geheel uiteindelijk nog wat spannender, helaas was het veel te snel tijd om weer naar de kant te gaan.

Gedurende de training op het water waren veel situaties en regels al aan bod gekomen en besproken, eenmaal op de kant zijn deze nogmaals herhaald. De instructeurs hebben verschillende trainingsdoelen meegekregen en toen was het eindelijk tijd voor het officiële moment. Alle instructeurs hebben een NPJ certificaat in ontvangst mogen nemen.
De NPJ plaquette en vlag werden overhandigd aan eigenaar Richard Rot van zeilschool Aquavitesse.

Door deze trainingsstage is zeilschool Aquavitesse de 8e zeilschool die is aangesloten bij het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen.

Meer informatie over zeilschool Aquavitesse: www.aquavitesse.nl
Logo-NPJ
                                                           facebook-button-32x32 twitter-button-32x32
logo maxs column s

button-zeilscholen

button-verenigingen

© 2013 NPJ - Design EQworks