Missie

Het NPJ is ontstaan omdat de initiatiefnemers al jaren signaleren dat de jeugd instroom bij verenigingen en klassenorganisaties minimaal is. Als daaraan niks wordt gedaan zal de Nederlandse zeilsport in het algemeen een zware toekomst tegemoet gaan. Alle activiteiten van het NPJ zijn er vooralsnog op gericht om nieuwe jeugd aan het wedstrijdzeilen te krijgen en daarmee de toekomst van klassenorganisaties, verenigingen en ultimo de verbreding aan de top te waarborgen.

Het is een visie gericht op de lange termijn, rendementen op korte termijn zijn mooi maar geen borging. Daarvoor is de medewerking nodig van alle betrokken partijen in de zeilsport.

Naast deze strategische visie wil het NPJ met uniformiteit en centrale inkoop aan kostenbesparing voor iedereen werken, een belangrijk zaak gezien de economische ontwikkelingen. Sponsoren zijn zeer schaars en verenigingskassen dreigen op te drogen door vergrijzing en gebrek aan instroom van nieuwe leden.

Het NPJ wil samen optrekken met alle organisaties en besturen die niet uitsluitend op zoek zijn naar korte termijn resultaten voor de eigen organisatie, maar deze lange termijnvisie met ons delen.

Voormalig topzeilster Lobke Berkhout beschermvrouw NPJ

130305-Lobke-BerkhoutKatwijk, 4 maart 2013
 
Lobke Berkhout, de beste zeilster van Nederland, is de officiële beschermvrouw van het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen geworden.
 
Lobke is vijfvoudig wereldkampioene in de 470-klasse. Ze haalde in 2008 bij de Olympische Spelen zilver in de 470 met Marcelien de Koning en bij de Spelen in 2012 won ze met Lisa Westerhof brons.
 
,,Het is heel belangrijk dat de jeugd die nu zeilt, gemotiveerd wordt en dat die droom die ergens binnenin zit dat ze die voelen en dat ik wat kan overdragen. En ik hoop dat ik ze daarin kan stimuleren. Dat ze een idool zien, die ik vroeger ook heb gezien,'' vertelde Lobke eerder al eens aan TACK Magazine.
 
Lobke zag als klein meisje op TV dat schaatsster Yvonne van Gennip haar gouden medailles won tijdens de Olympische Spelen. Het was voor haar de stimulans om topsporter te worden. Zelf begon ze in 1990 als 8-jarige met zeilen in de Optimist . Sinds oktober 2012 is ze officieel gestopt met topzeilen en ze geeft nu presentaties en trainingen.
Logo-NPJ
                                                           facebook-button-32x32 twitter-button-32x32
logo maxs column s

button-zeilscholen

button-verenigingen

© 2013 NPJ - Design EQworks