Missie

Het NPJ is ontstaan omdat de initiatiefnemers al jaren signaleren dat de jeugd instroom bij verenigingen en klassenorganisaties minimaal is. Als daaraan niks wordt gedaan zal de Nederlandse zeilsport in het algemeen een zware toekomst tegemoet gaan. Alle activiteiten van het NPJ zijn er vooralsnog op gericht om nieuwe jeugd aan het wedstrijdzeilen te krijgen en daarmee de toekomst van klassenorganisaties, verenigingen en ultimo de verbreding aan de top te waarborgen.

Het is een visie gericht op de lange termijn, rendementen op korte termijn zijn mooi maar geen borging. Daarvoor is de medewerking nodig van alle betrokken partijen in de zeilsport.

Naast deze strategische visie wil het NPJ met uniformiteit en centrale inkoop aan kostenbesparing voor iedereen werken, een belangrijk zaak gezien de economische ontwikkelingen. Sponsoren zijn zeer schaars en verenigingskassen dreigen op te drogen door vergrijzing en gebrek aan instroom van nieuwe leden.

Het NPJ wil samen optrekken met alle organisaties en besturen die niet uitsluitend op zoek zijn naar korte termijn resultaten voor de eigen organisatie, maar deze lange termijnvisie met ons delen.

ZCK 40 jaren jong en nieuw NPJ aangesloten vereniging:

Kurenpolder, zaterdag 24 mei 2014
140602-ZCK-01-800
Zeilclub Kurenpolder (ZCK) vierde het 40-jarig jubileum van de club. Een dag vol gezelligheid en festiviteiten, maar ook waren er wat officiële momentjes. Tijdens deze dag heeft voorzitter Hans Ardon de NPJ plaquette mogen ontvangen van Max Blom en Roos Epke van het NPJ. 

Daarmee is de ZCK nu officieel de tweede vereniging welke is aangesloten bij het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen.

140602-ZCK-02-800Hans Ardon en Roos EpkeZCK richt zich op de jeugd door trainingen te geven aan beginners tot gevorderden in de Optimist, Splash en Laser. Bijna het hele jaar door wordt er op de vereniging getraind, maar ook worden er trainingsdagen gepland met een groep op bijvoorbeeld de Grevelingen of Oosterschelde.

Naast het geven van de trainingen is de club actief in het organiseren van wedstrijden en nemen veel jeugdleden deel aan de Combi Rotterdam, United 4 en Dutch Youth Regatta.

Een actieve vereniging op het gebied van zowel jeugd als wedstrijdzeilen en sinds dit weekend dus aangesloten bij het NPJ!

Mer informatie over ZCK vind je hier.
Logo-NPJ
                                                           facebook-button-32x32 twitter-button-32x32
logo maxs column s

button-zeilscholen

button-verenigingen

© 2013 NPJ - Design EQworks