Missie

Het NPJ is ontstaan omdat de initiatiefnemers al jaren signaleren dat de jeugd instroom bij verenigingen en klassenorganisaties minimaal is. Als daaraan niks wordt gedaan zal de Nederlandse zeilsport in het algemeen een zware toekomst tegemoet gaan. Alle activiteiten van het NPJ zijn er vooralsnog op gericht om nieuwe jeugd aan het wedstrijdzeilen te krijgen en daarmee de toekomst van klassenorganisaties, verenigingen en ultimo de verbreding aan de top te waarborgen.

Het is een visie gericht op de lange termijn, rendementen op korte termijn zijn mooi maar geen borging. Daarvoor is de medewerking nodig van alle betrokken partijen in de zeilsport.

Naast deze strategische visie wil het NPJ met uniformiteit en centrale inkoop aan kostenbesparing voor iedereen werken, een belangrijk zaak gezien de economische ontwikkelingen. Sponsoren zijn zeer schaars en verenigingskassen dreigen op te drogen door vergrijzing en gebrek aan instroom van nieuwe leden.

Het NPJ wil samen optrekken met alle organisaties en besturen die niet uitsluitend op zoek zijn naar korte termijn resultaten voor de eigen organisatie, maar deze lange termijnvisie met ons delen.

Roeland van Vreumingen neemt functie van Marjolein Epke over

21 04 2015 Persbericht Overdracht NPJ foto s15-04-2015 Muiderzand

Marjolein is na haar periode bij het NPJ haar horizon aan het verbreden op Curaçao, waar ze zeiltraining geeft.

Roeland zal haar werkzaamheden overnemen. Naast de wisseling van de NPJ-wacht is het kantoor ook verhuisd van Katwijk naar Muiderzand. Het nieuwe Regatta Center zal de basis zijn van waaruit Roeland gaat werken.

Roeland is al jong met de zeilsport in aanraking gekomen. Eerst op de surfplank en later in de Valk en op de catamaran. Ook heeft hij veel ervaring met lesgeven op zeilscholen. Daarnaast heeft hij veel wedstrijd training en coaching gegeven aan verschillende jeugdklassen. Optimist, Splash, Hobie Dragoon, RS Feva en RS500. Verder heeft hij veel ervaring met het begeleiden van instructeurs en beginnend wedstrijdtrainers.

"Ik ben al jong met het zeilvirus besmet geraakt, eerst op de zeilschool. Later kwam daar het wedstrijdzeilen bij. Ik zit graag op het water, het aller liefste zelf, maar met enthousiaste jeugd heb ik ook een topdag op het water."

Roeland zal het opleiden van instructeurs tot NPJ basis wedstrijdtrainer op zich nemen. Verder zal hij, net als Marjolein, het dagelijks contact met de aangesloten locaties verzorgen. Dit jaar komt daar de organisatie van de Nationale Opstapdag 13 juni als taak bij. Op deze dag zullen alle jeugdwedstrijdklassen vertegenwoordigd zijn.

Roeland is hier eerste aanspreekpunt en te bereiken via: roeland@npjeugdwedstrijdzeilen.nl
of 0652 336 111
 
Kantoor NPJ:

Regatta Center Muiderzand
IJmeerdijk 4
1361 AA Almere.

Logo-NPJ
                                                           facebook-button-32x32 twitter-button-32x32
logo maxs column s

button-zeilscholen

button-verenigingen

Schrijf je in voor de NPJ Nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
© 2013 NPJ - Design EQworks